Punt de trobada

 

El parc fluvial del Besos és actualment un dels espais verds més importants de la regió metropolitana ja que conforma un connector ecològic i paisatgístic que vincula les ciutats BarcelonaSanta Coloma de GramenetSant Adrià de Besòs i Montcada i Reixac així com diverses àrees verdes i espais públics com són el Parc de Can Zam, Parc Europa, Can Peixauet, Parc del Molinet, Plaça de la Vila de Sant Adrià i inclús la connexió amb el Port Forum i la  Marina Besos.

PUNT DE TROBADA té l’objectiu de fomentar aquest eix de connectivitat a partir de la creació d’una xarxa d’ itineraris de bicicleta que lligui els diferents espais públics de les ciutats amb el parc. Basant-se en l’ itinerari de bicis existent que ja recorre el parc, la proposta es duu a terme amb dos tipus d’ actuacions:

–          La  integració de nous recorreguts ciclistes aprofitant trams urbans que encara avui són descampats o integrant els recorreguts en carrers existents que ho possibilitin com seria en els carrers avda. Pallaresa, Avda. Banús, Avda. Pius XII i c/ Eduard Maristany.

–          La creació de tres noves estacions de bicicletes en els baixos de tres ponts que tenen un paper de referència urbana: en el sota-Pont de Can Zam associat a tres grans parcs i a Santa Coloma, en el sota-Pont de l’ Avda Pius XII associat al Parc del Molinet i a Sant Adrià i un possible tercer punt seria en el la Marina Besos

La proposta presentada vol aportar una nova identitat als baixos dels ponts alternativa a la lectura de mobilitat de cotxes associada a les infraestructures dures. Els sota-ponts es converteixen en punts de referència en el parc i s’ associen amb una mobilitat més lenta i al gaudir del paisatge.

1er premi

Lema: Punt de trobada

Projecte: Els baixos de Can Zam

Ubicació: Santa Coloma, Barcelona

Datenovember 2013

Categoria: Transformatió d’un espai públic

Organització: Racons Públics – Fad

Equip: Alvaro Cuéllar, Anna Gutiérrez