Mitgera 2.0

LA OPORTUNITAT ENERGÈTICA

El vent es una component que pot brindar noves oportunitats a la generació de solucions per una “ciutat més intel.ligent”. Les Corts pot aprofitar més de 10.000m2 de mitgeres per produir energia a partir del moviment que produeix la força eòlica. Aprofitant el vent de component sud dominant a Barcelona gran part de l’ any, es pot treure partit de tota la seva acció sobre aquestes grans superfícies mitgeres.

Proposem transformar la mitgera dels Jardins Josep Goday i Casals en una pell tecnològica de 540m2, capaç de generar energia suficient per il·luminar l’ àrea de jocs, algunes zones verdes o simplement per a que els usuaris puguin tenir accés a connectar-se a través dels seus dispositius mòbils. Mitjançant mils de peces sospeses y connectades a través de petits dispositius, es crea electricitat a partir del moviment simple produït per les vibracions. Emmagatzemar energia cinètica pot ser la forma més adequada d’aprofitar tota l’ energia que necessitem per recarregar aparells que usem en la quotidianitat: telèfons mòbils, ordinadors portàtils, equips electrònics, electrodomèstics, etc.

La solució vol donar resposta també als problemes constructius d’habitabilitat i de sostenibilitat que presenten aquestes mitgeres afegint una càmera i aïllament. Amb el projecte es millora la imatge urbana del barri perquè la pell canvia al llarg del dia i de l’ any a causa dels jocs del vent sobre la pell. La brillantor i el cromatisme generen diverses textures que vesteixen l’ edificació amb un segell particular.

El nou disseny de les mitgeres pretén promoure la participació de les escoles de disseny perquè s’investigui sobre aquestes noves tecnologies i al mateix temps que serveixi com espai de col.laboració entre públics i privats.

Finalista

Title: Mitgera 2.0

Project Name: Mitgera als jardins Goday i Casals

Location: Les Corts, Barcelona

Date: april 2013

Category: Transformation of an urban party wall

Surface: 540 m2

Organizer: Racons Públics – Fad

Team: Alvaro Cuéllar, Anna Gutiérrez